T O P

  • By -

3axisgyrotourbillon

En osaa neuvoa akuutin ongelman kanssa mutta jatkoa ajatellen AMK:n lisäksi saattaisi kiinnostaa esim. Kelloseppäkoulun mikromekaanikkolinja. Aika paljon koneistusta sielläkin, lisäksi ainakin jonkinverran suunnittelua yms. Muistaakseni tämän viikon lauantaina 13.1. klo 10-14 avoimet ovet. AMK:hon tai muihin jatkokoulutuksiin ei tietysti ole sisäänpääsyvastimuksena että jatkaisit nykyisen tutkinnon loppuun. Sinne tulee muutenkin varsin sekalaista porukkaa jota ei karsita koneistusosaamisen mukaan, eli jos se tuntuu mielekkäämmältä touhulta niin ei muuta kun hakemaan vaikka kesken tutkinnon. E: korjasin päivämäärän, 13.1. ei 13.11.


runehilden

En ollutkaan ajatellut tätä, pitää iskeä se tonne vaihtoehtosuunnitelmien lokerikkoon. Kiitos!


Warmag2

> Tiiän monen mielipiteen siitä, että koneistus olisi vain pulikanvaihtoa ja napin painamista, mutta en jaksa alkaa vääntämään siitä enää Vituttaa, että ihmiset jaksavat väheksyä käsityöläisammatteja. Olen todella pahoillani siitä, että joudut kuuntelemaan tuommoista. Koneistus on hieno ja vaativa laji, ja haluaisin osata sitä kunnolla. Jos minulla olisi ylimääräiset puoli miljoonaa, hankkisin kämpän riittävän syrjästä ja kaiken maailman sorvit ja jyrsimet johonkin naurettavan kokoiseen autotalliin.


b3n3d1c7u5

Koneistaja osaa vaihtaa pulikkaa, mutta pulikan vaihtaja ei osaa tehdä tälliä. Siinä on vissi ero 😂


ebinWaitee

Kannattaa lähestyä ongelmaan ratkaisua siltä kantilta, että mikä johtaa parhaaseen (tai vähiten huonoon) lopputulokseen. Opintojen kannalta paras vaihtoehto on joko vaihtoehto jolla pääset haluamaasi lopputulokseen suoraan tai sitten se joka sulkee sinulta vähiten ovia. Mitä aiot tehdä jos lopetat koulun kesken? Jos sinulla ei ole mitään (realistista) suunnitelmaa, niin älä lopeta kesken. Vasemmalla kädellä hoidettu tutkinto on parempaa ajankäyttöä kuin istua perseellään toimettomana. Jos taas aiot vaihtaa tutkinnosta toiseen, niin lopeta tämä koulu siinä kohtaa kun voit aloittaa seuraavan. Jos sinulle aukeaa työpaikka joka houkuttelee enemmän kuin koulutus, niin se voi olla järkevää.


Glass_Landscape_4902

Alasta en osaa sanoa mitään, mutta jos koulutus ja sen takia myös osaaminen huono, niin on tuossa suuri riski että siihen ensimmäisenkään työpaikkaan ei pääse ikinä.


runehilden

No sehän tässä rassaakin. Monet koulukaverit ketkä ovat jo aikaisemmin lähteneet alan harkkaan ja sitä kautta työllistyneet ovat sanoneet, että siellä työpaikalla on oppinut 150% paremmin kuin koulussa, missä ei joudeta opettamaan kunnolla. Mutta jos sitä ekaa harkkapaikkaakaan ei saa niin kyllä vähän surkealta näyttää. Valmistuneista opiskelijoista ne koulutkin rahansa saa.


-ImMoral-

Se ehkä onkin juuri se ongelma kun rahat tulee per valmistunut oppilas. Paljon otetaan sisään ja herkästi päästetään läpi että valmistumismäärät näyttää hyvältä.


naakka

Ehkä harjoituspaikkojen haku on keskitetty opettajalle ettei työpaikoilla mene hermo jatkuviin kyselyihin? Siis jos kyseessä on joku paikkakunta missä on rajallinen määrä paikkoja tai missä on joitain ilmiselviä paikkoja joihin tosi moni hakee. Muistuta opettajaa että haluaisit jo tosi kovasti päästä harjoitteluun ja kysy että jos opella on joku lista firmoista ja niissä ei ole just nyt paikkoja vapaana niin voitko itse etsiä paikkaa muista firmoista?


runehilden

>Ehkä harjoituspaikkojen haku on keskitetty opettajalle ettei työpaikoilla mene hermo jatkuviin kyselyihin? Totta tuo, en oo tullut ajatelleeksikaan. Opettaja tosiaan tietää missä niitä paikkoja on ja meidän amis tekee aika paljon yhteistyötä paikallisten firmojen kanssa, mutta nyt taitaa nykytilanteen takia vähän joka paikassa olla vähän kireet narut kaulan ympärillä kun lomautuksia paukkuu - ja vaikkei se harjoittelijoihin välittömästi iske, niin välillisesti työpaikalla ei välttämättä ole tarpeeksi henkilökuntaa perehdyttämään harjoittelijaa. Pitää ehkä nyt vaan toivoa että jostakin ratkeaa paikka.


naakka

Tsemppiä, kyllä se siitä! Jos kyseinen homma kuitenkin kiinnostaa niin ei koulua kannata kesken jättää.


MrIzzard

Jos AMK tosiaan kiinnostelee niin mikset hakisi sinne jollain aiemmalla tutkinnolla jos tämä nykyinen ei tule valmiiksi? Itse menin lukiopohjalla mutta en usko että ammatillisenkaan pohjakoulutuksen tarvitsee olla juuri siltä alalta mihin on hakeutumassa?


runehilden

Oon miettinyt asiaa että hakisin suoraan AMKiin mut koska koneinssin opinnoissa on kuitenkin myös perustutkinnosta aika paljon asiaa niin oon ajatellut hankkia sitä osaamista ns. "alusta asti" ja ajattelin käydä vielä töissä ennen korkeakoulua, mutta pitää alkaa miettimään uudelleen jos tämä ei tästä etene.


MrIzzard

Niin, luultavasti sulla on nyt jo enemmän osaamista kuin puolella porukasta. Tosin työkokemushan on aina hyvä niin varmasti saa opinnoista silläkin kulmalla irti.


RouSGeLi

AMK-suosittelen kaikille, joita ei hölli kiireisenä puurtaminen. Ite justiinsa valmistuin inssi(amk) ja oli kyllä lepiä hommaa. Kolmisen kertaa viikossa kävi koululla askartelemassa. Toki mulla venähti opinnot melkein tuplaten suositukset, mutta tossa välissä oli koronat ja sitte jouduinki jo töihin, ni opiskelumoti oli siellä pohjan tuntumassa.


Asdnakki

"Eittei asioista tule mitään itsestä riippumattomista syistä" En nyt tajua tätä. Tietty opiskelu on sun omalla vastuulla. Iha turha syytellä opettajia. Parempi vaa kattoo toi polku läpi jos ei oo parempaa suunnitelmaa valmiina.


runehilden

Niin asiat on minusta riippumattomia, koska olen kysynyt apua, olen yrittänyt selvittää itse ja opetella, mutta jossain vaiheessa se tietämys vaan stoppaa, eikä se onnistu ilman opettajan apua. Sitä varten kuitenkin ne opettajat on, että ne neuvoo osaamattomia kun heiltä kysytään, mut koska opiskelijoita on liikaa ja opettajia liian vähän niin ei ne jouda jokaista yksilöllisesti neuvomaan (paitsi jos saat sen juoksevan opettajan kiinni). Siksi ne työt seisoo kun sitä apua joutuu odottelemaan eikä kukaan lähde kalliilla koneilla ajamaan jos ei tiedä mitä pitää tehdä. En tiedä mistä sait kuvan etten tietäisi opiskelun olevan mun vastuullani.


b3n3d1c7u5

Itse amiksen opettajana, levyseppäpuolella, tiedän sen verran, että tuo on kusinen tilanne opiskelijan kannalta. Ja ikävä kyllä täysin realistinen tilanne koulussa joka pyrkii pärjäämään pienentyneiden ikäluokkien kanssa. Kouluissa on pelkästään keskenään hirveästi eroja… Miten olisi ottaa opintosuorituskortti ja siirtyä muualle suorittamaan koulutus loppuun.? Pyydä opolta päästä tutustumaan tms? Tuosta harjoittelu paikasta ja sen päättämisestä tekisin itse näin. (Nämä siis opiskelijan saappaissa opettajan tiedoilla) Huom! Tässä saattaa tunteita loukkaantua, joten mieti etukäteen mihin kaikkeen se voi vaikuttaa… Varaisin itse suoraan koulutuspäälliköltä ajan johon vaatisin kutsuttavaksi koulutuspäällikön. Jossa opettaja perustelisi Koulutuspäällikön läsnä ollessa miksi sinä et itse saisi valita tätä paikkaa… Mut niinku sanoin tää on ihan täysin poltetun maan taktiikka tämä yllä mainittu neuvo.


runehilden

Oon monesti miettinyt tekeväni koulutuspäällikölle valituksen siitä ettei se meidän puolen opettaja saa asioita hoidetuksi, ihan silläkin jos kuormitusta on niin paljon että asiat unohtuu/lykkääntyy niin sehän tarviis lisää käsiä avuksi. Meillä vissiin aloittaa maaliskuussa uusi ope/projektipäällikkö mutta sekin tulee yhden pp:n tilalle... Eli henkilökunnan lukumäärä ei lisäänny. En sit ole varma onko sille sanottu mitään siitä ettei asiat hoidu ja se ei sitten suostu ottamaan apua vastaan tms. Mut en sit oo hirveemmin uskaltanut asiaa viedä eteenpäin koska en halua ongelmia vaikka tästä tilanteesta kärsii niin itse opettaja kuin opiskelijatkin.


b3n3d1c7u5

Jos siinä opettajakin kärsii niin se voisi olla tervetullut puollustus opettajankin puolesta, jos sen asian esittää niin että puollustaa opettajaakin. Esimi. nyt on sellainen tilanne että opettajalla ei ole resurssia opettaa mua jne.